Å velge en annen vei - del I og II

atferd etikk hestekvinner snakker om hest inspirasjon verdifulle erfaringer Apr 29, 2024

Når kunnskapen tar slutt tar volden over, sies det. Og det er en kjent sak at sinne ofte følger redsel, og det en dårlig deal når hesten trenger at du er trygg og forutsigbar i en utrygg og uforutsigbar verden, 

I forbindelse med podkasten følger jeg mye med på det som rører seg på nettet og reiser en del rundt, og gjennom dette får jeg kontakt med mange lyttere både analogt og digitalt, og flere av lytterne jeg har hatt kontakt med de siste årene er folk som jeg av ulike grunner ønsker å ta en prate mer med. Det kan være historier jeg blir nysgjerrig på, erfaringer verdt å dele eller folk som jeg tror kan inspirere andre. I dagens episode får du del II av intervjuet med iben furuheim. Vi kom i prat for en stund siden om dette skiftet som man må gjennom når man står ved et veiskille og ser tilbake på måten man har vært sammen med hester på før, men man har plutselig nådd et punkt hvor man tenker herfra videre så vil jeg gjøre noe annet enn det jeg gjorde før.

Og så står man der med en verktøykasse full av gamle strategier og begynner å sortere ting ut. Det kan være sporer, en litt lenger pisk, en stram nesereim, et skarpere bitt og kanskje noen brukermanualer som insisterer på at du må vise hesten hvem som er sjefen.

Og så titter man opp i verktøykassa når man er ferdig med å sortere, og så er den skremmende tom. Og så står man der, ved dette veiskillet, med en jobb å gjøre, men uten verktøyet man har pleid å belage seg på. Og hvor går man derfra?

Dagens episode prøver å si noe om nettopp det. Dette er egentlig del II av intervjuet med Iben, men siden del en ble sendt for litt mer enn en måned siden, har jeg valgt å slippe del I og del II samtidig i dag, men har du del I friskt i minne, kan du hoppe rett til 30 minutter ut i episoden uten å gå glipp av ett eneste ord. Enjoy!

Ønsker du å lese eldre bloggposter? Du finner dem inntil videre på min gamle hjemmeside:

LES MER

Ønsker du å være oppdatert

om ting som rører seg, fremtidige aktiviteter eller inspirasjon knyttet til podkasten og romanen Hestenes klan? Da kan du melde deg på her!

Erklæring om personvern.

Jeg hater spam og reklame, så ingen grunn til panikk! Innboksen din kommer pent fra det...