Live Bonnevie
Møt Elaine Butler
0:36
 

Møt Elaine Butler

Nov 06, 2023

Elaine var en av de jentene som oppdaget hester av seg selv. Oldefaren var trolig hovslager, men ellers var ingen i familien interessert i hester. Og Elaine var ei sånn jente som ønsket seg en ponni til jul hvert eneste år. 

Sin første egne hest fikk hun da hun var 28 år. Det var en hest instruktøren hennes anbefalte henne. En hest han kjente godt fra før, og mente ville passe perfekt, og ambisiøse Elaine tok treneren sin på ordet og kjøpte hesten usett.

Dette viste seg å være en hest som hadde blitt dypt traumatisert siden sist og de første par årene var en katastrofe. Elaine falt av stadig vekk, og hadde flere ulykker. Kommunikasjonen med hesten var full av knuter på tråden og hun var utrolig skuffet. Ikke minst over seg selv. Hun trodde hun kunne ri, men denne hesten fortalte en helt annen historie. Og for å gjøre ydmykelsen total hadde ikke andre som red hesten halvparten så mange problemer som Elaine hadde selv. Og treneren hennes var til lite hjelp. Han kunne absolutt fortelle henne hva hun skulle gjøre, men han klarte ikke å forklare henne hvordan hun skulle gjøre det på en måte hun kunne forstå og inkorporere.

Og så begynte jakten på gode svar, og før internettets tidsalder, lette men etter dem i bokhandelen. Der fant Elaine blant annet bøkene til Sally Swift og Mary Wanless. Elaine hadde allerede innsett at det var hos henne utfordringen lå, og det er alltid der denne reisen starter: Når vi møter en hest som tvinger oss til å innse at vi må forandre oss for å være i stand til å komme hesten i møte.

Elaine er ikke lett å google, men dersom du er nysgjerrig, finner du henne blant annet her på Facebook. Her finner du dagens episode på hhv norsk og engelsk, men som alltid anbefaler jeg sterkt at du hører originalen. Rett fra kilden er alltid best...

ENGELSK VERSJON:

NORSK VERSJON:

Ønsker du å lese eldre bloggposter? Du finner dem inntil videre på min gamle hjemmeside:

LES MER

Ønsker du å være oppdatert

om ting som rører seg, fremtidige aktiviteter eller inspirasjon knyttet til podkasten og romanen Hestenes klan? Da kan du melde deg på her!

Erklæring om personvern.

Jeg hater spam og reklame, så ingen grunn til panikk! Innboksen din kommer pent fra det...