Møt Lillian Grepne

classical dressage klassisk dressur trening Jan 15, 2024

- Etter ti år med spranghester i Tyskland, ville foreldrene mine ha meg hjem til Norge for at jeg skulle få meg en utdannelse og «bli noe», men det var ikke jeg interessert i. Skulle jeg bli noe, skulle jeg bli noe med hest, sier Lillian Grepne.

Trener og berider Lillian Grepne er født i og oppvokst i Bergen og som en hver bergenser snakker hun både fort og mye, men så er det også interessant det som kommer ut. Og selv om hun selv påstår at hun lærer langsomt, men er hun åpenbart også kvikk av natur. Blant annet var hun første nordmann til å ta mesterbrev i ridning ved den Tyske rideskolen i Warendorf.  Hun har lang fartstid fra sprang og enda lengre fartstid fra dressur. Hun har blant annet startet og plassert seg i Grand Prix på nasjonale stevner i Tyskland, deltatt med gode resultater på unghest-championater i Norge og Belgia. Hun har vært ansvarlig for treningen av det norske landslaget i dressur for ponni, junior og unge ryttere, og siden 2003 har hun vært medansvarlig for trenerutdannelsen i regi av NRYF. Men den viktigste grunnen til at jeg ville snakke med henne, er at en av hennes hjertesaker er å gi norske trenere dypere innsikt og mer forståelse for hesten - og den klassiske ridelæren. 

Ønsker du å lese eldre bloggposter? Du finner dem inntil videre på min gamle hjemmeside:

LES MER

Ønsker du å være oppdatert

om ting som rører seg, fremtidige aktiviteter eller inspirasjon knyttet til podkasten og romanen Hestenes klan? Da kan du melde deg på her!

Erklæring om personvern.

Jeg hater spam og reklame, så ingen grunn til panikk! Innboksen din kommer pent fra det...