Møt Margrete Lie

etikk uønsket atferd velferd Jan 29, 2024

Dagens gjest, Margrete Lie, driver Hesteglede, jobber fulltid med hest, tilbyr undervisning og tar imot hester i trening. Målet hennes er at hestene skal sikres et så godt liv som mulig, og at treningen ikke bare skal gi mening og glede for rytteren, men også for hesten.

​Hun har en bachelor i hestevitenskap, master i etologi og utdannelse som atferdskonsulent, og hun blant annet vært på en feltstudie for å se nærmere på hvilken sosial funksjon tygging har i flokker med viltlevende hester. 

Margrete bor inne i tjukke skauen på Finnskogen, og det er ikke ofte min Subaru Forrester med firehjulstrekk kommer til kort. Det har knapt noen gang skjedd i alle årene jeg har hatt den. Men bratt grusvei med en halvmeter nysnø var det godt å slippe å prøve seg på. Så de siste stykket opp satt jeg på i Margretes pickup. Det ble en spennende og lang prat over noen kopper kakao, og første del får du her:

 

Ønsker du å lese eldre bloggposter? Du finner dem inntil videre på min gamle hjemmeside:

LES MER

Ønsker du å være oppdatert

om ting som rører seg, fremtidige aktiviteter eller inspirasjon knyttet til podkasten og romanen Hestenes klan? Da kan du melde deg på her!

Erklæring om personvern.

Jeg hater spam og reklame, så ingen grunn til panikk! Innboksen din kommer pent fra det...