Verdien av regelmessig egentrening

trening Oct 23, 2023

I dagen episode får du del II av intervjuet med Maria Terese Engell, og i forlengelsen av dette tenkte jeg at jeg skulle benytte anledningen til å si noen ord om hva kombinasjonen av styrketrening og yoga har gjort for meg som rytter.

Det er ofte snakk om hva som skal til for å føle seg på plass og trygg på hesteryggen, og det å være fysisk klar og forberedt på alt, er åpenbart ett mulig svar på det.

For ca. 2,5 år siden slo jeg meg sammen med en nabo og begynte å trene styrke fast to ganger hver uke på terrassen hennes. 60 minutter hver gang (inkludert prat - uten tar det ca. 30). Vi har kjørt et enkelt program med 10 øvelser som primært tar for seg de store muskelgruppene og kjernemuskulaturen.

I tillegg starter jeg dagen med yoga før jobb minimum tre dager i uka. Og selv om jeg absolutt har drevet litt med yoga for leeenge siden, var det først over nyttår i år jeg satte det i system. 

Kombinasjonen av styrke og yoga har gitt meg mye av den "fryktløse" følelsen jeg pleide å ha i salen da jeg var tenåring tilbake. Ikke at jeg satt og var engstelig før jeg begynte å trene systematisk, men jeg merker meg likevel at jeg er så ufattelig mye mer komfortabel nå. Jeg har fått mer å gå på. Større marginer.

Som mennesker er vi fra naturens side redde for å falle, og det blir ikke bedre når man blir foreldre og eldre, men hvis man er myk og sterk reduseres denne bekymringen vesentlig. Det er dønn logisk, hvis man tenker over det. At man instinktivt føler seg mer utsatt som stiv og utrent enn som myk og trent. 

Et av mine favoritt-sitater fra Shakespeare er "å være forberedt er alt/The readiness is all". Ikke dermed sagt at man er usårlig i salen, ikke kan ha uflaks etc. Men når kroppen er fysisk forberedt, og man føler seg sterk, er man en helt annen rytter.

På samme måte er det så tydelig at hesten trenger det samme i sin kropp. Å føle seg fysisk sterk og fysisk forberedt på alt. I stand til å komme unna en løve, hvis det trengs. Det er klart man får lavere puls da...

Regelmessig trening for styrke og smidighet! Jeg anbefaler det sterkt - og som en bonus får hesten stor glede av det også! Her er dagens episode:

 

Ønsker du å lese eldre bloggposter? Du finner dem inntil videre på min gamle hjemmeside:

LES MER

Ønsker du å være oppdatert

om ting som rører seg, fremtidige aktiviteter eller inspirasjon knyttet til podkasten og romanen Hestenes klan? Da kan du melde deg på her!

Erklæring om personvern.

Jeg hater spam og reklame, så ingen grunn til panikk! Innboksen din kommer pent fra det...