Raringen i stallen

etikk velferd what not to do Aug 21, 2023

I forrige uke kom jeg over en video der en fyr skulle lære en ung hest å gå over en presenning. En ganske utbredt øvelse i deler av hestemiljøet. Og for meg ble denne videoen nok et grelt eksempel på en måte å håndtere og trene hester på som vi er nødt til å adressere og legge bak oss. Det er så på overtid at jeg brekker meg... At rundt 70.000 mennesker ikke bare har trykket liker, men i tillegg har lagt inn kommentarer om hvor bra dette rasket er, er en blanding av opprørende og sørgelig. Det er selvsagt fristende å legge videoen ut her, men jeg ønsker ikke å bidra til at videoer som dette får flere visninger enn absolutt nødvendig. Tvert imot.

Det plager meg at folk som har så dårlige innsikt i hvordan hester lærer, velger å bruke internett til å øse ut sin manglende kompetanse. Hvorfor deles det ut poeng for å skape problemer, for deretter å løse dem på en dårlig måte og la hesten betale prisen i form av noe som i beste fall blir stress og ubehag, men i verste fall blir redsel og smerte? Ærlig talt, vi vet bedre nå. Gjør vi ikke?

 

Ønsker du å lese eldre bloggposter? Du finner dem inntil videre på min gamle hjemmeside:

LES MER

Ønsker du å være oppdatert

om ting som rører seg, fremtidige aktiviteter eller inspirasjon knyttet til podkasten og romanen Hestenes klan? Da kan du melde deg på her!

Erklæring om personvern.

Jeg hater spam og reklame, så ingen grunn til panikk! Innboksen din kommer pent fra det...