Stor underskriftskampanje!

Dec 03, 2023

For få dager siden publiserte TV2 Danmark andre del av den kontroversielle dokumentaren Operation X: Hestemilliardærens hemmeligheter, der en journalist med skjult kamera avdekker svært kritikkverdige forhold hos Helgstrand Dressage. En dokumentar som allerede 10 måneder før den ble publisert skapte overskrifter over hele verden

Dokumentaren finnes nå også tilgjengelig hos TV2 DK, på svensk TV4 og på VGTV her i Norge. Og forhandlinger om frikjøp av rettighetene for resten av verden er godt i gang. For det vi har å gjøre med her er ikke bare den største skandalen som har rammet hestesporten på lenge. Vi har også å gjøre med et stort svik. Et svik som ikke på noen måte avgrenser seg til Danmark, for å starte et sted. Et svik som dessverre heller ikke avgrenser seg til FEI eller de nasjonale rytterforbundene. Men det skal jeg komme tilbake til.

Den mye omtalte dokumentaren avdekker ikke bare kritikkverdige forhold hos en internasjonal topprytter som også satser stort innen avl og driver en av verdens mest anerkjente salgsstaller for dressurhester. Den avdekker også at ulovlige metoder og vold mot hester er utbredt, og langt på vei akseptert som en del av veien mot toppen i mange miljøer.

Bli med på underskriftskampanjen! Og hør dagens episode «Et åpent brev til FEI» her:

 

 

Ønsker du å lese eldre bloggposter? Du finner dem inntil videre på min gamle hjemmeside:

LES MER

Ønsker du å være oppdatert

om ting som rører seg, fremtidige aktiviteter eller inspirasjon knyttet til podkasten og romanen Hestenes klan? Da kan du melde deg på her!

Erklæring om personvern.

Jeg hater spam og reklame, så ingen grunn til panikk! Innboksen din kommer pent fra det...