Trenere du bør unngå...

Dec 18, 2023

Jeg har lenge lovet å publisere en episode om trenere som er verdt å unngå. Og jeg tror at en av grunnene til at jeg har utsatt denne episoden, er at timingen har kjentes feil. Men nå kjennes timingen riktig. Kanskje til og med overmoden.

Når det gjelder valg av trenere som får inngrep med mitt eget hestehold, har jeg noen klare råd å komme med, basert på hvordan jeg selv navigerer. Og la meg starte med å understreke følgende: Jeg går ikke 100% god for noen av trenere jeg har møtt til dato. For selv om det er svært mange trener jeg velger bort, og ikke ville drømt om å verken å ri for eller å intervjue, er ikke det det samme som at jeg går 100% god for trenerne jeg faktisk har intervjuet gjennom de 175 episodene og de første 3,5 årene jeg har jobbet med denne podkasten.

Det er viktig å understreke dette, for selv om vi alle leter etter svar, har denne podkasten aldri hatt noen ambisjon om å gi deg dem. Ambisjonen har derimot hele veien vært å utfordre deg til å bli bedre til å stille spørsmål. Stille spørsmål ved ditt eget hesthold, spørsmål ved måten du rir, spørsmål ved måten du trener hesten din og sist men ikke minst, spørsmål om hvem som er i posisjon til å tilføre hesteholdet ditt noe verdifullt og hvem som ikke er det.

Så hvorfor anbefaler jeg ikke engang trenere jeg selv har intervjuet uten forbehold? Jo, fordi alle trenere er mennesker. Det innebærer at de kan gjøre feil, de kan ha en dårlig dag, de kan endre seg og de kan ikke minst ha en måte å kommunisere på som ikke når inn til deg, selv om det når inn til meg. Ikke fordi jeg er smartere enn deg, men fordi vi også bare er mennesker. Og vi møter enhver trener der vi er i livet, med de forutsetningen vi har til enhver tis. Og for å gjøre det ytterligere komplisert; vi hører på mange måter det vi velger å høre eller det vi ønsker å høre.

Her er noen av det jeg navigerer etter (ytterligere detaljer i selve episoden):

Jeg rir aldri min egen hest for en trener jeg ikke har sett undervise på forhånd. Og her er 10 spørsmål jeg stiller når jeg vurderer en trener:

  1.  Lover treneren raske resultater?
  2.  Har treneren utviklet et eget system som alle kjøres gjennom?
  3.  Hvordan profilerer treneren seg?
  4.  Selger treneren eget utstyr tilpasset treningen som tilbys?
  5.  Har treneren et eget communiuty?
  6.  Overser eller bagatelliserer treneren hestens fysiske utfordringer?
  7.  Hvordan rir tidligere elever, og hvordan håndterer de hestene sine?
  8.  Kan treneren undervise uerfarne ekvipasjer med innlevelse?
  9.  Er treneren tålmodig?
  10.  Har treneren tilstrekkelig kunnskap, eller gulpes det opp tomme ord? 

 Hør detaljer til hver punkt i dagens episode:

 

Ønsker du å lese eldre bloggposter? Du finner dem inntil videre på min gamle hjemmeside:

LES MER

Ønsker du å være oppdatert

om ting som rører seg, fremtidige aktiviteter eller inspirasjon knyttet til podkasten og romanen Hestenes klan? Da kan du melde deg på her!

Erklæring om personvern.

Jeg hater spam og reklame, så ingen grunn til panikk! Innboksen din kommer pent fra det...